Mostar és Kravica-vízesés

Bosznia-Hercegovina Mostar

Ott-tartózkodás ideje: 2018. jún. 24.  - 2018. jún. 25. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 489 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. júl. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Mostar 

A pécsi Kantavárral voltunk Mostarban és a Kravica-vízeséssel. Péntek szombat 10-kor indultunk Szarajevóba Beremenden és ©amacon keresztül. Most is megálltunk a kotorsko-i Motel Gajićban ("pagoda") mosdószünetre. Szarajevóba reggel 5-kor érkeztünk meg, ami nagyon korán volt, hiszen a mostari vonatunk 7:07-kor indult, így volt időnk még pihenni. Ez a Talgo vonat csak nyaranta jár, délelőtt le Čapljináig, majd este vissza.

A mostari vonatunk pontosan indult, és gyönyörű tájakon haladtunk át, aminek egyes részei még a Monarchia idején épült. Mostarba negyed 10-kor értünk, és egyből belevettük magunkat az óvárosba. Megnéztük a Koski Mehmed pasa dzsámiját, ami 12 márka volt. Ez szerintem nagyon drága, de a minareti panoráma kárpótolt mindenért. Ezután az Öreg hídra mentünk, ahol a tömeg figyelte a hídugrót, aki éppen akkor készült leugrani. Utána viszont sokáig senki, mert nem sikerült nekik annyi pénzt összegyűjteni az ugráshoz.

12 órakor indult a különjáratú buszunk a ferences templomtól a Kravica-vízeséshez. Az egyórás út során érintettük Počiteljt és Čapljinát. A vízeséshez a belépő 4 euró. Van lehetőség a park területén városnéző kisvonattal két márka ellenében lemenni a tóhoz, ahol a fürdőzést kedvelők élvezték a nyári meleget.

Mostarba délután 4 órakor indultunk vissza, ahol még 2 óránk volt városnézésre, étkezésre. A bazárban mindenhol euróval és márkával, néhány helyen pedig kunával is lehet fizetni. Sajnos kéregetőkből sincs hiány, és aki ad egy kis pénzt, attól még többet akarnak kérni, nem valami szép látvány. Rengeteg turistára lehet számítani, és jobb, ha az ember nem káromkodik, vagy szólja el magát, mert nem tudni, hogy éppen egy magyar halad-e el mellettünk.

Vonatunk 19:50-kor indult volna vissza Szarajevóba, de közel 20 perces késésben voltunk, köszönhetően annak, hogy sok utas volt. A feketeleves pedig fölszállás után jött. Kiderült, hogy több jegyet eladtak ugyanarra a helyre, így nem kis bosszúság volt az idegenvezetőinknek, hogy mindenkinek találjanak helyet a vonaton. Szerencsére készségesek voltak a kalauzok. Érkezés a fővárosba 22:18 perc volt. A hazaút kb. annyi ideig tartott, mint a leérkezés, és így hétfő hajnali 5-re értünk Pécsre.
szajci kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina