Vonatozás Szarajevó és Mostar között

Bosznia-Hercegovina Mostar

Ott-tartózkodás ideje: 2018. júl. 21.  - 2018. júl. 21. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 478 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. júl. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Mostar 

Megismételtük a Mostar és Kravica-vízesés beszámolómban leírt utat, leírom a mostani tapasztalataimat.

Most az udvari határátkelőn mentünk át szombat hajnali fél egykor. Sokan voltak a határon, nagy sor volt. Beszélgettünk a buszon, hogy lehet aludni ebben a faluban, ha ilyen sok autó meg busz van a főutcán.

Ezután végig tudtunk normálisan menni Szarajevóba, megint megálltunk a "pagodánál".

A vonat most is 7:07-kor indult volna, de még 7:25-kor is szálltak föl rá. Végül fél 8-kor indultunk Mostarba, ahova 2:15 perc menetidővel értünk le.

A nap további programja megegyezett a múltkorival. Most viszont bementem a Koski Mehmed pasa dzsámijával szembeni történelmi múzeumba. 3 euró a belépő, de szép kiállítás, ráadásul klimatizált és modern wc-vel fölszerelt hely.

Hazaindulás előtt az Aščinica Saray-ban ettem egy marhahúslevest és desszertként egy hurmašica-t. A Mepas Mall-ba is elmentem, ami egy bevásárlóközpont. A valutaváltóban, pont az a cég, mint a pécsi árkádban, forintot váltottam. Az árfolyam viszont itt is rossz, sőt a kezelési költség 5%, ami nagyon drága. 1500 ft-ért 8,2 márkát kaptam. A központban van egy Konzum és egy Mc'Donalds is.

Vonatunk 19:50-kor indult volna vissza Szarajevóba, de hiába vártukm, hogy megjöjjön Čapljina-ból. 1 órát késett, amiről viszont semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, amikor föl akartunk szállni a csoporttal, akkor már többen ültek a helyünkön. Ismét eladták duplán a helyjegyeket. Szerencsére azonban két kocsiban mindenki le tudott ülni, így nem volt probléma. Este 23:10-re értünk Szarajevóba, majd folyamatos utazással reggel 6-ra értünk Pécsre.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina