Ausztria, Salzburg, SzG3

Ausztria Salzburg

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 30.  (1 nap)

0 hozzászólás I 660 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria salzburg mozart 

2. nap, 3. helyszín:

Mivel a feleségemmel már többször voltunk itt, elsősorban az unokám miatt jöttünk be a hellbrunni látnivalók után (kastélypark, állatkert). Arra most nem térek ki, hogy Salzburg milyen szép, inkább az általam tapasztalt problémákra mutatnék rá, mert szerintem ezek nagyon befolyásolhatják az ide látogatókat:
- a látnivalók zöme a vár és a folyó közé van beszorulva, itt éretelemszerűen nem nagyon van gépkocsi forgalom. A belvárosban nagyon kevés a közúti híd, így a két oldal közötti közlekedés minimum kérdéses (délután akár órákat is tarthat). Ráadásul a 150-es utat átvezető híd ÉNYi- oldalát építkezés miatt éppen lezárták (2019). Ebben az volt a szerencse (kénytelenek voltunk balra fordulni), hogy az egyik célunk a Mirabell kert megnézése volt, ami valami miatt mindig kimaradt, és pont itt találtunk egy mélygarázst, ahol még volt hely. Az ide vonatkozó tanács: mélygarázs nélkül ne is próbálkozzon senki a parkolással! Vissza a forgalomhoz. Szerintem Salzburg már olyan mértékben túltelített ami a közlekedést illeti, hogy gyakorlatilag áll a forgalom. Én az egyik kivezető kereszteződésben, pedig csak kb 15-ek voltunk, talán húsz zöld után tudtunk balra nagyívben hazafelé fordulni (mivel csak a telezöldet ismerik és nem lehet úgy balra fordulni, hogy a szembejövő forgalmat megállítják), és az az út telített volt amire rá kellett volna fordulnunk, a szembejövő forgalom miatt talán minden második zöldnél tudott egy autó bekanyarodni. GPS nélkül teljesen reménytelen a közlekedés.
- ugyancsak iszonyúan sok a turista, szinte mozogni sem lehet tőlük. Főleg távolkeletiek (japánok, kóreaiak, stb) vannak, csordákban közlekednek.
Én úgy éreztem, hogy még Bécs is jobban járható és a turisták is jobban eloszlanak, mint itt (pedig Salzburg csak egy 150 ezres város).
Ami viszont jó volt: a tömeg ellenére makulátlan tisztaság (+rend), tiszta nyilvános WC-k.
Visszatérve a városra. Mi kb. két órát sétáltunk a városban, ennyi ideig elviselhető a tömeg. A Residenzplatz-on volt egy zenész, aki ausztrál őslakos zenét játszott, na az tényleg jó volt!
Több ismert ember szülővárosa Salzburg. Mozart evidens, de a séta alkalmával belebotlottunk még Herbert v. Karajan és Doppler szülőházába is (az utóbbiról nevezték el az általa kutatott fizikai jelenséget, ami a különféle hullámok (fény, hang) frekvencia eltolódását jelenti attól függően, hogy a kibocsátó közeledik vagy távolodik - Doppler effektus - amivel azok közeledését vagy távolodását tudják meghatározni nagy távolságokból. Nagyjából ez az.).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina