Ausztria, Wernstein am Inn, SzG3

Ausztria Wernstein am Inn

Ott-tartózkodás ideje: 2019. aug. 05.  (1 nap)

0 hozzászólás I 654 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. szept. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Wernstein_am_Inn Inn híd 

Alapvetően egy ok miatt jöttünk ide és pedig a gyalogos híd, ami átível a folyó felett és egyben a határon is. Amúgy is ezen az oldalon voltunk, mivel Schärdingban tankoltunk (meg megnéztük a várost is), korábbi tapasztalataim alapján ott a legolcsóbb a benzin (tulajdonképpen ez volt az egyetlen dolog, ami az osztrákoknál olcsóbb volt mint a németeknél), a németeknél 1,45-1,50 Euró, ott 1,25 Euró/liter. Ezen a tájon már korábban is jártam, de csak a német oldalon. A német oldalon található a Neuburg vár és onnan lenézve az Inn-re lehetett látni a határon áthidaló hidat.
Eldöntöttem, hogy ha még egyszer eljutok ide, akkor megnézem közvetlen közelről, valamint úgy tudok megállni a hídon, hogy az egyik lábam Németországban a másik lábam Ausztriában van. Ok, nem egy túl nagy program, valamint ezt a két országban állok projektet igen sok helyen meg lehet valósítani, de én valahogy ehhez a helyhez kötődtem, valószínűleg a várból elém táruló látvány miatt. Nagyjából ennyi, elmentem a híd közepéig, álltam egyszerre mindkét országban, majd tovább mentem a német oldalra, utána vissza az autóhoz. A faluban áll a Wernstein kastély, ami szokás szerint magántulajdonban van, nem látogatható. Normális képeket csak a német oldalról lehet készíteni.
Megjegyzés: a folyó mindkét oldalán kerékpár út vezet végig (meg a hídon keresztül), állítólag mindkét oldal jól profitál belőle.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina